Risico op stroomdoorgang in lagers

Geplaatst: 13-03-2020

Bescherm uw rotating equipment tegen stroomdoorgang

Het risico op stroomdoorgang in lagers is aanwezig bij elektromotoren die worden aangestuurd door frequentieregelaars en bij grotere elektromotoren boven 75kW. De stroom die door de lagers haar weg naar aarde zoekt, verbrand het smeermiddel waardoor het zijn smerende werking verliest met het gevolg dat er schade in het lager ontstaat. Dit proces kan al binnen enkele maanden leiden tot uitgevallen lagers. De kosten betreffen niet alleen de reparatie maar ook machinestilstand en productieverlies.

Bescherm ook uw lagers tegen stroomdoorgang

Rubix heeft een speciaal projectteam samengesteld om klanten te adviseren bij het selecteren van de juiste componenten om tot een optimaal resultaat te komen. Voor de reparatie- en onderhoudsmarkt leveren wij een serie universele AEGIS ringen uit voorraad voor de meeste IEC bouwgroottes. Voor speciale toepassingen, bijvoorbeeld windenergie of Marine, ontwikkelen wij de AEGIS ringen op maat.
Ons Competence Center Bearings & Power Transmision beschikt over speciale meetapparatuur waarmee in de praktijk kan worden gemeten in welke mate een installatie beschadigd kan raken door stroomdoorgang.

Wilt u meer weten over dit onderwerp of heeft u na het lezen van dit artikel al direct een toepassing, neem dan contact op met één van onze vestigingen bij u in de buurt.

Of stel uw vraag aan ons Competence Center in Haarlem  +31(0)23 5 164 134, bearings@rubix-group.nl

Klik op onderstaande afbeelding voor meer informatie.

« Nieuws overzicht