Over de Peters Groep

Totaaloplosser en -leverancier voor elektrische en mechanische aandrijftechniek

Onze aandrijftechnische specialisten staan 24/7 voor u klaar om productiestilstand te beperken. Vanuit 's Hertogenbosch (Peters Elektrische en Mechanische Aandrijvingen), Zuidbroek (Steenhuis Electromotoren en Balanceertechniek), Zwolle (Seal Center Benelux) en Dronryp (Noord Nederlandse Wikkelcentrale) bedienen wij Nederland regionaal en nationaal.

Met name zijn wij gespecialiseerd in het wikkelen, repareren, reviseren en onderhouden van alle voorkomende elektrische en mechanische aandrijvingen en het reviseren of vervangen van mechanical seals. Denk daarbij aan elektromotoren, pompen, ventilatoren en generatoren. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in uitlijnen, balanceren en het verrichten van testen en metingen. Alles wordt zo nodig op locatie uitgevoerd.

Wij beschikken over een eigen voorraad elektromotoren (tot 400 kW), motorreductoren (tot 4 kW) en frequentieregelaars (tot 160 kW). Andere aandrijvingen, zoals o.a. trilmotoren, pompen, generatoren en trommelmotoren, kunnen wij door onze goede relatie met alle A-merk leveranciers zeer snel leveren.

Daarnaast reviseren of modificeren wij mechanical seals en leveren wij vervangende seals uit voorraad. Revisie van mechanical seals kan al snel een kostenbesparing van 50-70% opleveren. 

U wordt snel en accuraat geholpen en bent verzekerd van goede service en gedegen advies. Het voorkomen van productiestilstand en het verbeteren van de Up-Time van uw bedrijfsproces staan altijd voorop.

Wij zorgen dat u optimaal kunt werken en dat door de juiste preventieve maatregelen storingen tot een minimum beperkt blijven. Dat doen we middels advisering bij projecten, het verrichten van lagerconditie- en trillingsmetingen, het programmeren van frequentieregelingen, het uitvoeren van energy scans, advisering op het gebied van mechanical seals en met nog vele andere services.

Up-Time met de Peters Groep:

  • Energiebesparing
  • Verbetering productietijd
  • Advies preventief onderhoud
  • Modificaties ter voorkoming van storingen
  • Uitlijnen ter voorkoming van verhoogde slijtage
  • Systeemadvies

Logo Noord Nederlandse Wikkelcentrale