De branches waarin we werkzaam zijn:

Utiliteitsbouw

Aandrijftechniek vormt een essentieel onderdeel van veel technische systemen die gebruikt worden in utiliteitsgebouwen. Utiliteitsbouw zijn gebouwen die primair bedoeld zijn voor zakelijk of openbaar gebruik, zoals kantoren, ziekenhuizen en scholen. Bij het ontwerpen en bouwen van utiliteitsgebouwen staan functionaliteit, efficiëntie en duurzaamheid centraal. Elektromotoren spelen een belangrijke rol in de technische infrastructuur van deze gebouwen.

Lees meer

Vrijetijdsindustrie

Met grote snelheid raast een achtbaankarretje naar beneden en bezorgt vele miljoenen bezoekers per jaar een adrenalinekick. De zogeheten “thrill of the ride”. Achter die hoge snelheid en schuilt een grote kracht. En wat dacht je van het draaiende houden van zwembaden, ook daarin speelt aandrijftechniek een belangrijke rol.

Lees meer

elektromotoren-bij-attracties

Vleesverwerkende industrie

In het team van Peters Elektromotoren vind u dé ideale partner voor het leveren van betrouwbare, energiezuinige en hygiënische oplossingen voor aandrijftechniek in de vleesverwerking industrie. Met een uitgebreid assortiment van producten - waaronder: frequentieomvormers, elektromotoren en motorreductoren - en diensten, bieden wij de best mogelijke oplossing om uw productieproces optimaal te laten functioneren. Heeft u een vraagstuk? Dan zijn wij de mogelijk-maker die denkt in oplossingen en maatwerk ziet als standaard.

Lees meer

Petrochemie

Peters Elektromotoren is gespecialiseerd in aandrijftechniek voor de petrochemische sector. Met een uitgebreid assortiment aan producten, kunnen wij volledig voorzien in de aandrijftechnische behoeften. Zo zijn de elektromotoren in ons productportfolio ontworpen met de meest geavanceerde technologie en daardoor ideaal voor het aandrijven van machines en andere toepassingen binnen de petrochemische sector.

Lees meer

Distributiecentra

Distributiecentra, ook wel het kloppende hart en de spil van de organisatie. Distributiecentra zijn een belangrijk onderdeel van de supply chain. Het is van cruciaal belang dat de goederenstroom vlot en betrouwbaar verloopt. Om dit te realiseren is het nodig dat de aandrijftechniek optimaal presteert, want: stilstand is geen beweging. Met alle gevolgen van dien. Peters Elektromotoren is als totaaloplosser en -leverancier in elektromechanische aandrijftechniek uw partner in motion. Wij zorgen voor beweging.

Lees meer

Waterschappen

Waterschappen zorgen voor schoon water in sloten, rivieren, meren en beken. En daar heeft u iedere dag mee te maken. Als u het toilet doorspoelt, komt het water in het riool terecht. En dat water gaat weer op de rioolwaterzuiveringen van de waterschappen. Daar wordt het water ‘schoongemaakt’, zodat het weer terug kan naar de rivieren. Ook meten en bewaken de waterschappen waterkwaliteit.

Lees meer

Steenfabrieken

Aan de oevers van de rivieren vind je steenfabrieken. Dag en nacht zijn deze in bedrijf om bouwend Nederland aan de slag te houden. Het is een omgeving waar aandrijftechniek een grote rol speelt en zelfs op topsport-niveau moet presteren. Waar productielijnen op de top van hun kunnen draaien waarbij ze worden aangedreven door elektromotoren en motorreductoren.

Lees meer

Op- en Overslag

Aandrijftechniek voor op- en overslag is een essentieel onderdeel voor de moderne logistieke sector. Als officieel partner voor de Nederlandse markt leveren wij nieuwe Eldro's® en voeren reparatie en revisie aan bestaande uit. Bij Peters Elektromotoren hechten we veel belang aan veiligheid. Dat is logischerwijs dan ook terug te zien in ons kwaliteitsbeleid waar certificeringen, testrapportages en vastgestelde veiligheidseisen centraal staan. Zo zijn wij ATEX-gecertificeerd en daarmee bevoegd om reparaties uit te voeren aan explosiegevoelige machines met behoud van het originele ATEX-certificaat.

Lees meer

Maakindustrie-OEM

Elektromotoren worden breed toegepast in de industrie als aandrijving om processen in beweging te brengen. En net zo breed als ze worden toegepast zijn er even zoveel combinaties mogelijk in de uitvoering van de elektromotor. En zoveel verschillende elektromotoren zijn ook geen overbodige luxe gezien de hoge mate aan diversiteit aan toepassingen en alle individuele eisen die daarmee gepaard gaan. Zo worden in de maakindustrie (OEM) elektromotoren onder andere toegepast op ventilatoren, pompen, lieren en aggregaten.

Lees meer

Voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Direct van het land zo in de hand van de eindgebruiker. Nou, zo snel gaat het productieproces in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie (nog) niet. De druk is hoog als het gaat om het zoeken naar nieuwe mogelijkheden in techniek en procesverbeteringen om voedsel en dranken almaar sneller in de winkel te krijgen waar de consument het zo vers mogelijk kan kopen.

Lees meer

Diervoederindustrie

In de diervoederindustrie ligt een groot besparingspotentieel in het optimaliseren van de aandrijftechniek achter het productieproces van mengvoeder.

Lees meer

Farmacie

Als er één branche is waar alles volgens strikte regelgeving werkt, dan is het in de farmacie. Veiligheid en hygiëne voorop! Niet verwonderlijk aangezien men hier bezig is met alles wat te maken heeft met gezondheid. Het type aandrijftechniek in deze branche moet dan ook vaak geschikt zijn voor een explosiegevoelige als schone omgeving.

Lees meer