Vrijetijdsindustrie

Aandrijftechniek voor vrijetijdsindustrie

Met grote snelheid raast een achtbaankarretje naar beneden en bezorgt vele miljoenen bezoekers per jaar een adrenalinekick. De zogeheten “thrill of the ride”. Achter die hoge snelheid en schuilt een grote kracht. 

Met G(rote) kracht

En dan hebben we het echt niet alleen over achtbanen, want achter alles wat beweegt zit aandrijftechniek. Daarmee worden bijna alle attracties aangedreven met elektromotoren. 

Wij techneuten bekijken deze funrides door heel andere ogen dan de bezoeker. Natuurlijk vinden wij de rit geweldig en krijgen ook wij daar kriebels van in onze buik. Maar waar we écht enthousiast van worden, dat is het fraaie staaltje techniek achter de attractie.

Elektromotoren. De drijvende kracht achter attracties

Achter een attractie schuilt de elektromotor als drijvende kracht. Eén van de vele radartjes in het geheel en dé verbindende schakel die er mede voor zorgt dat de rit soepel verloopt. Deze motoren worden toegepast in de draaiende delen van de attractie.

Elektromotoren voor aandrijving in attractieparken

De meest voor de hand liggende attractie waar elektromotoren toegepast worden, is natuurlijk de achtbaan. En dit begint al vanaf het moment dat u voor de toegangspoort staat. Als u aan de beurt bent om in te stappen, dan opent deze poort zich met een luchtcilinder. Een beschermbeugel houdt u veilig binnen boord tijdens de rit en ook daar zit aandrijftechniek achter. Klaar voor de start en… Go! De karretjes worden, door motoren aangedreven, naar boven getrokken. Dat zijn heel wat bewegingen. En al deze bewegingen worden - direct of indirect - aangedreven door een elektromotor.

Achter elke attractie zit een specifieke elektromotor

Ons assortiment bestaat uit een brede range verschillende elektromotoren en aanverwante producten van A-merkleveranciers met eenzelfde visie als Peters. Betrouwbaar en oplossingsgericht. Dag en nacht staan wij klaar om in actie te komen in geval van stilstand. Kernwaarden die voor ons heel vanzelfsprekend zijn.

Het is altijd belangrijk dat u van de werking op aan kunt, maar zeker in deze sector is dat het geval. Want; u ziet niet graag een bezoeker die bovenin een attractie vastzit. Iets wat de bezoeker zelf ook zal beamen. Daarom is een bedrijfszeker systeem van groot belang.

Aandrijftechniek in zwembaden

Naast pretparken mogen wij ook tal van zwembaden tot onze klantenkring rekenen, waaronder meerdere vakantieparken van Center Parcs, het Sportiom en zwemschool De Hoefsevonder in Den Bosch.

Er zit een hele installatie achter het draaiend houden van zwembaden. Periodiek onderhoud is van essentieel belang om te zorgen dat alles op rolletjes blijft lopen.

Zo controleren wij tijdens het onderhoud de werking en weten door onze jarenlange ervaring een goede inschatting te maken van de ‘houdbaarheid’ van de installatie. Het tijdig vaststellen daarvan maakt dat we ruim van tevoren de werkzaamheden kunnen inplannen. Daarmee minimaliseren we voor de klant de stop.

Het complete tracject; van opname en demonteren tot uitvoering en in bedrijfsstelling is daarmee bij Peters in goede handen!

Van idee tot eindoplossing

Dankzij een grote en actuele kennis van aandrijftechniek, een breed productaanbod van de meest gerenommeerde meerde merken én onze vakmensen bieden wij aandrijftechnische oplossingen op topniveau. Het team van Peters denkt graag met u mee, waarbij het ons streven is om altijd de beste oplossing voor uw toepassing te bieden. Hoe complex een vraagstuk ook lijkt, ons team van specialisten pakt de handschoen graag op!

Kom in contact met Peters