Steenfabrieken

Aan de oevers van de rivieren vind je steenfabrieken. Dag en nacht zijn deze in bedrijf om bouwend Nederland aan de slag te houden. Het is een omgeving waar aandrijftechniek een grote rol speelt en zelfs op topsport-niveau moet presteren. Waar productielijnen op de top van hun kunnen draaien waarbij ze worden aangedreven door elektromotoren en motorreductoren.

Risico-inventarisatie

Het is dan ook van het grootste belang dat we deze - aan slijtage onderhevige techniek - draaiende houden. En daar zijn wij voor. Om bij calamiteiten razendsnel te schakelen is het aan te raden om ons een risico-inventarisatie te laten uitvoeren. Daarmee kunnen we deze risico-producten op voorraad leggen, zodat we deze bij calamiteiten op elk gewenst moment kunnen uitwisselen en daarmee stilstand tot een minimum beperken.

U vraagt, wij draaien

Naast het leveren van nieuwe producten, repareren en reviseren wij. Die laatste twee opties zijn juist bedoeld om alles zo snel mogelijk weer op gang te helpen bij onverhoopte stilstand.

Reviseren aandrijvingen

Oud als nieuw. In onze compleet uitgeruste werkplaats in Den Bosch staan onze professionals klaar om uw elektromotor of aandrijving te reviseren. Denk hierbij aan het opnieuw wikkelen van motoren, het vervangen van lagers, balanceren van roterende onderdelen en repareren van versleten onderdelen. En natuurlijk het testen en proefdraaien waarna een eindrapport zal worden opgemaakt met daarin opgenomen de voor en na metingen.

Het is dankzij deze expertise dat wij aandrijvingen een tweede leven weten te geven waardoor deze weer zo goed als nieuw in gebruik kan worden gesteld.

Elektromotoren anno nu

Als motoren dusdanig zijn verouderd dat ze meer kosten dan opleveren, dan gaan we met u in gesprek over het vervangen ervan voor nieuwere en energie-efficiëntere elektromotoren, zoals de ABB IE4-elektromotor met frequentieregeling. Daarmee behaalt u een hoog rendement dankzij optimalisaties van zowel materiaal als design.

Wij denken graag met u mee en bieden dan ook standaard maatwerk en branche gerelateerde oplossingen.

Ga daarover gerust in gesprek met onze engineers. Zij houden van uitdagingen en sparren graag met u over de beste oplossing.

Sparren over de beste oplossing