Diervoederindustrie

Aandrijftechniek voor uw toepassing

In de diervoederindustrie ligt een groot besparingspotentieel in het optimaliseren van de aandrijftechniek achter het productieproces van mengvoeder.

Onmisbaar in het productieproces zijn elektromotoren. Ons uitgebreide assortiment stelt ons in staat om voor uw toepassing de optimale elektromotor te leveren. En dat niet alleen, ook voor het inbedrijf stellen, onderhouden en reviseren bent u bij Peters aan het juiste adres.

Energiebesparende maatregelen

Diervoeder wordt gemaakt van diverse droge en vloeibare grondstoffen om uiteindelijk in droge korrel- en brokvorm bij de klant te worden geleverd.

Het mengen, malen en persen van de droge grondstoffen vormen samen het proces waarachter de aandrijftechniek de drijvende kracht is.

De grondstoffen komen samen om vanuit de pers in de koeler terecht te komen waarna het onder de juiste omstandigheden opgeslagen ligt in de gereedproductsilo’s tot het getransporteerd wordt naar de klant.

Proceskennis leidt tot energiebesparing

Het op locatie uitvoeren van metingen aan de installatie geeft de engineers van Peters inzicht in de optimale omstandigheden waarin het eindproduct opgeslagen ligt. Die waardes zijn voor ons van belang om het proces energie-efficiënter te maken. Zo is het toepassen van een frequentieregelaar op ventilatoren van de koeling één van de mogelijke oplossingen die leidt tot energiebesparing!

Stilstand beperken door periodieke metingen

Productielijnen zijn het hart van het bedrijf. Er is dan ook alles aan gelegen om de lijnen vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week draaiende te houden. Stilstand in een mengvoederbedrijf betekent niet alleen omzetverlies, maar ook dat de boer zijn dieren niet te eten kan geven.

Uit de data analyse die onze monteurs verkrijgen door periodieke metingen uit te voeren aan essentiële onderdelen - waaronder hamermolens, persen en expanders, zien wij tijdig mogelijke risicofactoren die de voortgang van de productie in het geding brengen. Zo kunnen wij voortijdig inspelen op het reviseren en / of vervangen van deze onderdelen die voor stilstand kunnen zorgen.

Peters heeft voor elk vraagstuk een oplossing

Bij Peters bieden we zeer hoogwaardige toepassingen en maatwerk oplossingen voor de diervoederindustrie. Zo zijn wij al jarenlang dé partner in beweging van onder andere; De Heus, Agrifirm, Theeuwes, ABZ diervoerders en EJ Bos.

Voor meer informatie nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen voor een kennismakingsgesprek.

Ik wil kennismaken