Waterschappen

Waterschappen zorgen voor schoon water in sloten, rivieren, meren en beken. En daar heeft u iedere dag mee te maken. Als u het toilet doorspoelt, komt het water in het riool terecht. En dat water gaat weer op de rioolwaterzuiveringen van de waterschappen. Daar wordt het water ‘schoongemaakt’, zodat het weer terug kan naar de rivieren. Ook meten en bewaken de waterschappen waterkwaliteit.

Water onder hoge druk

Wereldwijd zijn de belangen groot om verspilling en schaarste tegen te gaan. En daarmee is de druk  hoog binnen de watersector om verspilling van zowel water als energie tegen te gaan. De processen binnen het waterschap moeten energie-efficiënter nu een watercrisis een grote bedreiging vormt voor het leven zoals we dat kennen.

Water, een krachtig element

Achter de processen binnen de watersector zijn frequentieregelaars de onzichtbare kracht in het aandrijven van het toerental van de elektromotor. En dat is slechts één van de toepassingen. Voor frequentieregelaars is een uitermate belangrijke rol weggelegd om water- en energieverspilling tijdens het waterproces te verminderen en daarmee de energie-efficiëntie te vergroten. En wordt daarnaast toegepast om energie op te wekken tijdens het waterzuiveringsproces.

Bij Peters adviseren wij u graag over de frequentieregelaar die het meest geschikt is voor uw toepassing. En het blijft niet alleen bij een goed advies. Ook het programmeren en inbedrijf stellen is bij onze gediplomeerde en ervaren programmeurs in vertrouwde handen.

Het proces is zo sterk als de zwakste schakel

Bij Peters weten wij precies wat stilstand betekent voor waterschappen en de eindgebruiker. Maar belangrijker nog weten wij wat ervoor nodig is om stilstand van processen tot een minimum te beperken. Dat heeft alles te maken met het tijdig opsporen van zwakke plekken door risico-analyse en het ra-zend-snel kunnen schakelen ten tijde van een noodsituatie. Ter plaatse stellen we de oorzaak van het probleem vast en komen met de meest efficiƫnte oplossing om de storing binnen no-time te verhelpen. Dat laatste is onder andere mogelijk dankzij de brede range aan producten en onderdelen die wij in de meeste gevallen op voorraad hebben.

Wilt u een risicoanalyse laten uitvoeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij spreken u graag voor het maken van een afspraak.

Neem contact op