Conditiemonitoring

Presteren op het scherpst van de snede

Branches en bedrijven waar productielijnen het hart vormen, dat streeft naar optimale prestaties en minimale stilstand. Stilstand is immers kostbaar. Maar hoe kunt u de conditie van uw productielijnen nauwlettend in de gaten houden, zodat u op het juiste moment actie kunt ondernemen? Het antwoord is slechts één telefoongesprek van u verwijderd.

Peters, uw partner in motion voor conditiemonitoring

Als aandrijftechniek de drijvende kracht is achter uw machinepark, dan houden wij de conditie ervan nauwlettend in de gaten en anticiperen op voorhand. Wij maken de conditie inzichtelijk en daardoor kunt u tijdig anticiperen.

Trendanalyses door trillingsmetingen

Oké, we stellen het hierboven wel heel simpel. Alsof het één druk op de spreekwoordelijke knop is. Allesbehalve dat. Nee, hoor. Trillingsmetingen vertellen ons meer over het gedrag van bijvoorbeeld de elektromotor in werking. En, belangrijker nog; daardoor kunnen we ook afwijkingen tijdig vaststellen. Deze zogenoemde trendanalyses geven ons data om mogelijk toekomstige defecten op te sporen en aan de hand daarvan kan ons team van specialisten bepalen of voortijdig onderhoud noodzakelijk is. Ook wel predictief (of voorspellend) onderhoud genoemd. Aan de hand van de  beschikbare data kunnen wij zelfs precies zien welk onderdeel aan onderhoud en/of vervanging toe is. En het allermooiste, nog voordat uw productielijn stilvalt.

Daarmee weet u stilstand te voorkomen en jaagt u zichzelf niet op onnodig en vaak hoge kosten. 

Predictief onderhoud

Bent u al overtuigd van de voordelen van predictief onderhoud? Mooi! Want, u kunt zich voorstellen wat het doet met uw machine als een onderdeel niet tot het uiterste gedreven wordt, waardoor u te maken krijgt met uitval door bijvoorbeeld een defecte elektromotor. Het komt de levensduur van uw machinepark ten goede en verkleind de kans op uitval als wij conditiemonitoring toe passen. Het geeft ons namelijk de mogelijkheid om uw machinepark te ontzien, wat de levensduur ervan ten goede komt. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid om aanpassingen te doen om de werking van de machine te optimaliseren die uiteindelijk in uw voordeel werken. 

Peters houdt uw machinepark in topconditie!

Kortom, conditiebewaking laat uw productielijnen optimaal presteren. Deze meting is in alle bedrijven en binnen alle branches toepasbaar die werken met aandrijftechnische toepassingen. En dus ook voor u! Bij Peters werken wij enkel samen met A-merken die onze hoge kwaliteitstandaard kunnen waarborgen. Onze conditiemetingen voeren wij uit met de meetapparatuur SKF.  

Ons team van specialisten vertelt u graag over de mogelijkheden van conditiemonitoring in uw bedrijf en laten u graag zien wat het u oplevert!

 

Ik wil meer weten over conditiemonitoring voor mijn bedrijf