Voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Elektromotoren in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Direct van het land zo in de hand van de eindgebruiker. Nou, zo snel gaat het productieproces in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie (nog) niet. De druk is hoog als het gaat om het zoeken naar nieuwe mogelijkheden in techniek en procesverbeteringen om voedsel en dranken almaar sneller in de winkel te krijgen waar de consument het zo vers mogelijk kan kopen.

De elektromotor is de drijvende kracht in het productieproces

Of het nu gaat om de verwerking van melk, de productie van brood, frisdrank, bier, snoeprepen en … Om welk product het ook gaat, bij de productie ervan wordt gebruikt van geautomatiseerde processen. En tijdens dat proces worden de producten aan de lopende band getransporteerd. Dat is het moment dat er elektromotoren aan te pas komen om de transportlijn draaiende te houden.

Maar ook ventilatoren, pompen, motorreductoren en frequentieregelaars die nodig zijn om het proces optimaal te laten verlopen verdienen onze aandacht. Ook hiervoor bent u bij Peters aan het juiste adres voor advies, risico-inventarisatie en onderhoud.

Sneller, beter, meer

Bij Peters begrijpen wij de uitdagingen waarmee u in deze branche te maken heeft. Zo is er de constante druk om de vraag naar beter, sneller en meer. En dat alles met de hoogste kostenefficiëntie en mate van duurzaamheid. Innoveren en optimaliseren vraagt om flexibiliteit, meedenken en maatwerk van de partners waarmee u samenwerkt.

Schoon, schoner, schoonst. Dat is de belangrijkste voorwaarde in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Onze elektromotoren voldoen dan ook aan alle regels en vereisten die gelden voor deze branche.

Onze specialisten geven u het beste advies als het gaat om de meest efficiënte elektromotor voor uw toepassing. Daar kunt u van op aan, beloofd!

Preventief onderhoud

Een productieonderbreking door een storing met alle gevolgen van dien, daar zit u niet op te wachten. Ook voor periodiek onderhoud kunt u bij ons terecht en is Peters dé aangewezen partner voor u. Vooraf komen wij bij u op locatie voor een inventarisatie van de te verrichten werkzaamheden waarna wij een prognose afgeven van het tijdbestek waarin wij het onderhoud kunnen realiseren. Dit maakt het voor u mogelijk om de werkzaamheden (van ons en van andere partijen) binnen dit tijdvak te clusteren zodat de plant of productielijn zo kort mogelijk stil komt te liggen.

Voor tal van gerenommeerde namen in de voedingsmiddelen industrie is Peters dé partner in beweging, waaronder: 

 • Coca-Cola
 • Vreugdenhil Dairy Foods
 • Mars
 • The Kraft Heinz Company
 • Heineken
 • FrieslandCampina
 • Hearthside
 • Continental Bakeries
 • Bakkerij Goedhart
 • Sonac
 • Darling Ingredients

Wilt u meer informatie of advies op maat?

In contact met Peters