Het belang van onderhoud aan elektromotoren, ventilatoren en pompen.

Storingen wilt u ten koste van alles voorkomen. Daarover zullen we het eens zijn. De kosten van een ongeplande productiestop lopen namelijk al snel hoog op.

Onderhoud speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van een noodstop. In het geval van onderhoud hebben we een heel smakenpalet:

  • Preventief;
  • Pro-actief;
  • Predictief;
  • En ook reactief (ook wel correctief).

Kostenbesparing dankzij onderhoud

Laten we eens inzoomen op de potentiële besparing bij predictief (oftwel; voorspellend) onderhoud. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat predictief onderhoud fikse besparingen kan opleveren. Concreet: een besparing van 12% op gepland onderhoud en zelfs 30%(!) op reparatiekosten. Dat is de moeite waard, vind u niet?

Preventief of predictief onderhoud?

Bij preventief onderhoud komt het team van Peters Elektromotoren op locatie voor een inventarisatie van alle aanwezige elektromotoren, ventilatoren en pompen. Daardoor weten we precies welke cruciale onderdelen op voorraad moeten liggen om het onderhoud uit te kunnen voeren. Daarmee kunnen we snel schakelen op het moment van het geplande onderhoud of in het geval van reactief onderhoud bij onverwachte stilstand.

 

Anders dan bij het preventief onderhoud, is de eerste stap bij predictief onderhoud; het uitvoeren van een conditiemeting. Vaak gaat het dan om het meten van de trillingen die een elektromotor produceert. Het analyseren van deze trillingen geeft ons inzicht in de conditie van de cruciale onderdelen. Het trillingsrapport dat daaruit volgt, geeft duidelijkheid over het benodigde onderhoud waarmee u stilstand voor kan zijn.

En wat is dan proactief onderhoud?

Door het uitvoeren van een conditiemeting van uw machinepark kunnen wij voortijdig afwijkingen signaleren en daarop anticiperen met als doel problemen te voorkomen.

Reactief onderhoud als de nood aan de man is!

Als u nú een probleem heeft, dan komen wij in actie. Dag en nacht staan wij voor u klaar om direct aan de slag te gaan in het geval van een calamiteit of storing. Liever voorkomt u deze fase door ons tijdig onderhoud uit te laten voeren.

U leest het; voor onderhoud is Peters, uw partner in motion!

Wilt u advies over de meest relevante onderhoudskeuze voor uw toepassing? Laten we kennismaken!

Kom in contact met het team van Peters