Elektromotor vervangen bij het Conservatorium van Amsterdam - Utiliteitsbouw

Conservatorium van Amsterdam

Het Conservatorium van Amsterdam verwelkomt dagelijks veel bezoekers. Voor de studie of om een opera bij te wonen. Het is essentieel dat er altijd schone lucht in het gebouw is. Dit is niet alleen bevorderlijk voor het comfort en welzijn van de bezoekers, maar ook essentieel voor een optimale leer- en luisteromgeving. Een luchtbehandelingssysteem zorgt hiervoor door zuivere lucht te genereren. Het is belangrijk dat dit systeem optimaal blijft presteren.

Vervangen van de motor

De klant kwam met het verzoek om één van de twee motoren van het luchtbehandelingssysteem te vervangen. De motor was al meer dan 15 jaar oud en moest daarom worden vervangen. Bij ons zijn ze aan het juiste adres! Zo hebben wij deze oude, inefficiënte motor vervangen door een efficiënte ABB 15kW IE4 motor. Deze motor is ontzettend energiezuinig! Door de inzet van deze motor zal het energieverbruik aanzienlijk verminderd worden en wordt er bijgedragen aan het verminderen van CO2-uitstoot. Een maatschappelijke en verantwoorde keuze die ook nog eens gunstig is voor de portemonnee.

Deze besparing is zeker terug te zien in de cijfers! Doordat de motor 24/7 draait, wordt de investering binnen één jaar terugverdiend. Gedurende de levensduur van 20 jaar zal de motor veel minder energie gebruiken waardoor ruim 40.000 euro wordt bespaard!

Peters: jouw partner in motion!

Het vervangen van motoren in dit soort systemen kan een uitdaging zijn betreft het bereiken van de motor. Dit komt omdat technische ruimtes vaak nauwkeurig zijn weggewerkt. Hierdoor kan toegang voor reparatie of vervanging van de motor lastig zijn. Gelukkig hebben we een breed scala aan verrijdbare heftafels en mobiele kranen, waardoor we de klus ter plaatse efficiënt kunnen klaren. We houden van een goede aanpak!

Is de motor van jouw luchtbehandelingssysteem ook aan vervanging toe? Neem dan contact met ons op en wij staan meteen voor je klaar!

Ik wil meer weten!