Reviseren van riemvariator om het productieproces te waarborgen - Voedingsmiddelen- en drankenindustrie

Aandrijftechniek speelt een belangrijke rol in de industrie. Een onderdeel als deze riemvariator is daarbij dé schakel die zorgt voor een soepele verandering in het koppel van de motor. U kunt zich voorstelen dat tijdig onderhoud van belang is om het productieproces soepel te laten verlopen en daarmee de continuïteit te waarborgen.

Dat weet onze klant, Sonac, als geen ander. Als toonaangevend producent van betrouwbare, duurzame ingrediënten voor de voedingsmiddelen-, en diervoederindustrie, evenals kunstmest-, oleochemische en farmaceutische markten wereldwijd is ze er alles aan gelegen om de plant draaiende te houden.

Peters Elektromotoren wordt dan ook regelmatig ingeschakeld voor onderhoud.

Zo werd onlangs deze riemvariator bij ons binnengebracht ter revisie. Dankzij een ingaande controle met onder meer de Schleich Motoranalyser, een visuele controle en het meten van slijtdelen met kwalitatief hoogwaardige meetgereedschappen, hebben we precies inzichtelijk welke onderdelen herstelt of vervangen moeten worden. In dit geval hebben we de lagers, keerringen en pulleys vervangen en passingen hersteld.

Na montage hebben wij de buitenzijde van de riemvariator in onze werkplaats voorzien van een nieuwe laklaag die voldoet aan de strenge eisen voor de voedingsmiddelenindustrie. Als nieuw gaat deze gereviseerde riemvariator – inclusief eindrapport met testmetingen voor en na revisie -  terug naar de klant, waar deze weer in bedrijf zal worden gesteld om soepel mee te draaien in het productieproces.